preloder
یکی از وظایفی که واحد تحقیق و توسعه برای خود تعریف کرده است، تألیف و انتشار کتاب در زمینه های جدید علمی است. برخی از کتابهای منتشر شده توسط اعضای گروه مولفان آسوشهر میدیا به شرح زیر است:
سناریونگاری در مطالعات شهری و منطقه‌ای( مفاهیم، روش‌ها و تجارب)
تألیف: محمدرحیم رهنما ، ایوب معروفی
 مشهد : شورای اسلامی شهر مشهد، مرکز پژوهشها‏‫، ۱۳۹۴.‭‬

این کتاب شامل پنج فصل است. فصل اول به چرایی استفاده برنامه‌ریزی سناریو در فرآیند تهیه برنامه‌های عمرانی و خدماتی در سطح شهر و منطقه اشاره می‌کند؛ که در آن مدیریت تغییرات، تحلیل روندها، ضرورت دوری از برنامه‌ریزی سنتی و به‌کارگیری رویکرد سناریونویسی در فرآیند تهیه برنامه‌های توسعه شهری و منطقه‌ای، بحث شده است.
فصل دوم به تعاریف، تاریخچه، زمینه‌ها و تجارب برنامه‌ریزی سناریو می‌پردازد. در این فصل ابتدا تعاریفی متفاوت از اندیشمندان مختلف از سناریو و برنامه‌ریزی سناریو ارائه شده است. سپس به تاریخچه استفاده از روش سناریونویسی در شرکت‌ها و سازمان‌ها پرداخته و تجارب کشورهای مختلف دنیا در زمینه استفاده از سناریونویسی در برنامه‌ریزی منطقه‌ای و آمایش سرزمین معرفی شده است.
فصل سوم کتاب به بررسی ارتباط بین تفکر راهبردی و برنامه‌ریزی سناریو می‌پردازد. در واقع برنامه‌ریزی مبتنی بر سناریو روشی کارآ در تفکر راهبردی محسوب شده و در این فصل این ارتباط به‌خوبی روشن‌شده و نشان می‌دهد که این دو مفهوم چگونه مکمل یکدیگرند.
فصل چهارم به برنامه‌ریزی سناریو در عمل می‌پردازد که تعریف مهم‌ترین واژگان کاربردی در سناریونویسی، معرفی روش‌های عملی، ابزارها و نرم‌افزارهای مربوطه ازجمله موارد مهم در این فصل محسوب می‌شوند.
فصل پنجم کتاب به تدوین سناریوها و معرفی روش تهیه سناریوهای توسعه فضایی کالبدی شهر بوکان می‌پردازد. در این فصل با استفاده از روش شوارتز، سناریوهای توسعه کالبدی شهر بوکان برای بیست سال آینده تهیه شده است که به‌عنوان یک تجربه عملی که تاکنون کمتر در ادبیات علمی برنامه‌ریزی شهری ایران انجام شده، می‌تواند مورد استفاده محققان و دانشجویان برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی قرار گیرد.
این کتاب برای برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیرندگان بخش خصوصی و دولتی در عرصه برنامه‌ها و طرح‌های عمرانی ملی، منطقه‌ای و شهری قابل‌استفاده است. همچنین برای دانشجویان رشته‌های مدیریت شهری، جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، شهرسازی، آمایش سرزمین، محیط‌زیست، آینده‌پژوهی و افرادی که علاقه‌مند به مباحث برنامه‌ریزی و آینده‌پژوهی در برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای هستند توصیه می‌شود.

آموزش نرم افزار GIS با تاکید بر تحلیل های فضایی
الف) آموزش ساخت پایگاه اطلاعات مکانی
ب) آموزش فرآیند مکان یابی
ج) آموزش فرآیند تحلیل شبکه
کار با نرم افزارهای سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) یکی از قدم­های مهم تحلیل­های سیستمی – مکانی می­باشد. ناگفته پیداست که به دلیل پیچیده و گسترده بودن ابزارهای تحلیل در محیط GIS یادگیری و اجرای برنامه برای همه کاربران به راحتی انجام نمی­گیرد و این نیازمند یک راهنمای عملی برای نوآموزان است.  یکی از نکاتی که این کتاب را از سایر مراجع و کتابهای دیگر متمایز می­کند، آموزش قدم به قدم و تصویری نرم افزار است که برای افرادی که حتی یکبار هم با این کار نکرده­ اند قابل استفاده می­باشد.
بنابراین کتاب حاضر در پاسخ به عدم وجود یک راهنمای کامل در زمینه استفاده قدم به قدم نرم افزارهای GIS جدید (ArcMap10 و ArcMap10.1) تدوین شده است. این کتاب در چهار فصل تهیه و تنظیم شده است که:
 فصل اول به تعریف و معرفی کلی سیستم اطلاعات جغرافیایی اشاره دارد و موضوعاتی از جمله تاریخچه مختصری از GIS، فواید اصلی GIS، رویکرد جغرافیایی سیستم اطلاعات جغرافیایی، کاربرد GIS در رشته های مختلف، آشنایی کلی با نرم افزارهای GIS و نصب نرم افزارهای GIS از مهمترین موضوعات در این فصل می­باشد.
فصل دوم به ورود داده ها به محیط Arc Map و آماده سازی داده­ها برای تحلیل­های فضایی می­پردازد که موضوعاتی از جمله کار با ArcCatalog،  ایجاد لایه های نقطه ای ،خطی و  پلیگونی (سطحی)، فراخوانی لایه ها به Arc Map، اضافه کردن اطلاعات به هر یک از عوارض، انواع شرط در منطق بولین، ژئو رفرنس کردن عکس، تنظیم مختصات جهانی برای نقشه و خروجی نقشه هامورد برررسی قرار می­دهد.
فصل سوم به موضوعاتی از جمله برنامه تحلیل فضایی (spatial analysis)، معرفی و کار با مدل Spatial Analysis، تهیه نقشه تراکم، درون یابی (interpolation)، محاسبه گر سلولی Cell statistic، فرآیند مکان یابی در GIS، تحلیل سلسله مراتب (AHP) و کاربرد آن در مکان یابی و همپوشانی وزنی (Weighed overlay) از جمله مهمترین موضوعات این فصل می­باشد.
فصل چهارم به موضوع تحلیل شبکه در سیستم اطلاعات جغرافیایی در محیط ArcMap می­پردازد. و مهمترین موضوعاتی که در این فصل بدان پرداخته شده است عبارتند از:  ایجاد شبکه در محیط Arccatalog، تحلیل شبکه در محیط ArcMap، آنالیز مسیر (Route Analysis)، تعیین نواحی خدمات رسانی (Finding A Service Area) و پیدا کردن نزدیکترین مراکز خدمات رسانی (Finding The Closest Facility).
مدیریت زمین و برنامه ریزی محیط زیست شهری
با تأکید بر مولفه های محیط زیست شهرهای ایران
تألیف: دکتر لطفعلی کوزه گر (عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی)
دکتر ایوب معروفی: عضو گروه مولفان آسوشهر میدیا
سیاست­های زمین شهری در ایران هم از نظر ساختار و هم از نظر محتوا دارای مشکلات ریشه­ای می­باشد که عدم توجه به این مشکلات زمینه نابودی و تخریب روز افزون محیط انسانی و طبیعی را فراهم می­کند. انعطاف­ناپذیری، به­روز نبودن، عدم یکپارچگی و بلند مدت نبودن از جمله مهمترین مشکلات ساختاری سیاست­های زمین شهری در ایران می­باشند که نیازمند اصلاح و تغییر می­باشند. همچنین از جمله مشکلات محتوایی سیاست­های زمین شهری می­توان به عدم توجه به کلان روندها و تغییرات جهانی و محلی در زمینه محیط زیست اشاره کرد که از کارائی و تاثیرگذاری این سیاست­ها در مدیریت و برنامه­ریزی زمین شهری کاسته است.کتاب حاضر در پاسخ به عدم انطباق سیاست­های زمین شهری با مولفه ­های محیط زیستی و قدیمی بودن آنها تدوین شده است. این کتاب در چهار فصل تهیه و تنظیم شده است که:
-فصل اول به مسائل و مشکلات زمین شهری از نظر ساختاری و محتوایی اشاره دارد که موضوعاتی از جمله انعطاف ناپذیر بودن سیاست­های زمین شهری، عدم گنجادن علم آینده پژوهی در تدوین سیاستها، نبود یک برنامه ­ریزی یکپارچه و دقیق در سیاست­های زمین شهری و همچنین عدم گنجاندن مولفه­های محیط زیستی در سیاست­های زمین شهری از مهمترین موضوعات در این فصل می­باشد.
-فصل دوم به رویکردهای نوین در سیاستهای زمین شهری می­پردازد که موضوعاتی از جمله روش­شناسی­ها و تدابیر مدیریت محیطی شهری، منافع جهانی ناشی از گنجاندن مباحث محیطی در برنامه‌های مدیریت و برنامه‌ریزی شهری، هماهنگ­سازی و حاکمیت چندسطحی، مشارکت شهروندی و باز زنده­سازی اراضی شهری مورد برررسی قرار می­دهد.
فصل سوم به مولفه ­های زیست محیطی در برنامه ریزی و مدیریت زمین شهری می­پردازد که به مولفه­هایی مانند تغییرات آب و هوایی، حمل و نقل و آلودگی محیط زیست شهری، مشخصات جزایر گرمایی شهری، کاربری زمین شهری و آلودگی محیط زیستی، شکل، الگوها و اثرات شهری، مقررات زمین شهری و بازارهای توسعه و اثر آن‌ها بر رشد شهری از جمله مهمترین موضوعات این فصل می­باشد.
-فصل چهارم به راهبردهای اصلاح سیاستهای زمین شهری با توجه به حفظ محیط زیست شهری می­پردازد که استراتژی توسعۀ شهری (CDS)، درس‌هایی برای استراتژیهای توسعۀ شهری در آینده،، بهره برداری از فرصتهای اجتماعی و محیطی ناشی از تراکم و برخی از دستورالعمل های اصلاحات ضروری سیاست زمین شهری از مهمترین موضوعات در این فصل می­باشد.
سازوکار تدوین و اجرای طرح­های توسعه روستایی
(برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال­زایی و طرح توسعه پایدار منظومه روستایی)
تألیف: گروه مولفان آسوشهر میدیا
دکتر ایوب معروفی، اردلان حسینی، محسن معروفی، دکتر منصور حلیمی
عدم توسعه یافتگی مناطق روستایی به افزایش بیکاری، کاهش رفاه اجتماعی، عدم تعادل فضایی و تخریب محیط‌زیست روستایی منجر شده است. عليرغم فعاليت­ها و اقدامات گوناگونی که توسط نهادهای دست‌اندرکار امور روستا در ايران انجام داده شده است، چالش عدم توسعه يافتگی نقاط روستايي پابرجاست و به تبع آن روند کاهشی جمعيت نقاط روستايي وعدم تعادل فضايي در سطح سرزمين ادامه دارد. در چند دهه گذشته، با وجود تلاش­هاي بسياري كه براي توانمندسازي روستاها صورت گرفته، اين سياست­ها در بهبود عملكرد اقتصادي نواحي روستايي تا حد زيادي بي­اثر بوده­اند و بزرگ‌ترین چالش در روستاها عدم اشتغال پايدار و افزايش بيکاری هست. تاکنون راه‌حل‌های متفاوتي براي مقابله با بيکاري، اشتغال‌زایی و توسعه روستايي ارائه شده است. در اين راستا در سال­های اخير اکثر نهادهای دولتی و حکومتی (بنياد علوی، بنياد برکت، بنياد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد کشاورزی، منابع طبيعی و آبخيزداری، سازمان برنامه و بودجه، اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی و …) طرح­های مختلفی جهت توسعه و اشتغال روستايي در دست تهيه یا تدوين و اجرا داشته و دارند. کليت اين طرح‌ها مشخصاً يک هدف مشخص را دنبال می­کنند و آن‌هم ” توسعه پايدار روستا” می­باشد. هرچند شرح خدمات همه آن‌ها غالباً شبيه هم می­باشد اما شيوه اجرای آن‌ها يا همچنان معطل و دارای ابهام است يا متفاوت از همديگر دنبال می­شود. اين شيوه موازی کاری و ابهامات در اجرای اين دست طرح­های مطالعاتی باعث شده تا مشاوران و مجريان تهیه‌کننده طرح­ها نيز با ابهاماتی در تدوين و اجرا مواجه شوند. گروه مطالعاتی مهندسين مشاور آسو شهر ميديا با کسب تجربه تهيه تعدادی طرح توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستايي در استان لرستان و طرح توسعه پايدار منظومه روستايي در استان کرمان بر آن شد تا با استناد بر تجربیات و دانش اندوخته شده در اين حوزه مطالعاتی، اثر پيش روی را هم در زمينه مطالعات و هم در زمينه اجرا، تدوين کند بلکه اندک کمکی برای دست‌اندرکاران و مجريان تهيه و تدوين و اجرای اين گونه طرح­های توسعه روستايي و مشخصاً طرح­های توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی و طرح توسعه پايدار منظومه روستايي باشد. بدين منظور  اين اثر به دو فصل مجزا  تفکيک شده است. فصل نخست مربوط به ارائه رویکردها، نظریه­ها و روش­های مورد نیاز در تدوین این گونه طرح­ها پرداخته و در فصل دوم به بررسی انواع مدل­های اجرا و در نهايت ارزيابی و ارائه مدل بهينه اجرای اين طرح­ها می­پردازد. ضمن اينکه اميد می­رود اين اثر مورد استفاده کليه دست­اندرکارن تهيه، تدوين و اجرای طرح­های توسعه روستايي و خاصه طرح توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستايي و طرح توسعه پايدار منظومه­های روستايي قرار گيرد، چشم به راه نقطه نظرات ارزشمند اين عزيزان جهت پر بار نمودن و اضافه کردن موارد تکميلی در چاپ­های بعدی خواهيم بود.